- Opening Finse piste- 1 jaar Start to Read in de bib van Heist- Paaszwemmen

Opening Finse piste
Op zaterdag 16 april omstreeks 16 uur vindt de officiële opening plaats van de Finse looppiste aan sporthal de Lichten in Booischot.
Nadien kan je de nieuwe looppiste verkennen, vergezeld van een hapje en een drankje. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom!
Een Finse piste is een speciaal loopparcours voor joggers. Om het loopcomfort te verbeteren bestaat de bovenlaag uit boomschors. Door het verende effect hiervan worden gewrichten aanzienlijk minder belast en kunnen blessures voorkomen worden. Kenmerkend zijn ook de afstandspaaltjes die om de 100m rond de piste staan.
De 400m lange Finse piste in Booischot is altijd gratis te gebruiken.
 
1 jaar Start to Read in de bib van Heist
Vrijdag 29 april 2011
Start to Read mag 1 kaarsje uitblazen en dat willen we samen met onze bibliotheekklanten vieren.
Sedert de lancering van www.starttoread.be hebben al ruim 4.000 nieuwsgierigen de site bezocht en bij de uitreiking van de Vlaamse Bib Web Awards kwam de site, dankzij de stemmen van onze trouwe bibklanten en Start to Read-fans, als overwinnaar uit de bus in de categorie ‘doelgroepen’.
Daarom bouwen we een feestje. Om de eerste verjaardag van Start to Read te vieren. Een Iers getint feestje met eten, drinken, muziek en literatuur.

De groep Jameson en Power garandeert ambiance. John Jameson en John Power kregen de microbe te pakken tijdens muzikale stages in Ierland en zij willen hun liefde voor Ierse muziek delen met hun publiek. Meezingen mag! De Start to Read gerechten met Iers Jasje komen uit de keuken van het Centrum voor Deeltijds Onderwijs van Heist-op-den-Berg en huisverteller Flor De Vos serveert een vleugje Ierse literatuur.
Kom je mee vieren, eten, zingen en drinken? Schrijf je dan vóór 22 april 2011 in voor het Start to Read festijn.

Info en inschrijvingen:
Wanneer? Vrijdag 29 april 2011 om 19.30 uur
Waar? Openbare Bibliotheek, Berkenstraat 3, 2220 Heist-op-den-Berg
Prijs? € 15 per persoon, te betalen bij inschrijving vóór 22 april 2011
Info: http://heist-op-den-berg.bibliotheek.be
Contact: 015 24 57 44 of heist-op-den-berg@bibliotheek.be
 
Paaszwemmen
Paaseitjes duiken… het is eens iets anders dan paaseitjes rapen!
Wie hier zin in heeft, moet op vrijdag 22 april zeker langskomen in het zwembad van Heist-op-den-Berg tussen 18 uur en 21.30 uur. Dan sluiten we de vakantie op een sportieve manier af.
Voor iedere deelnemer ligt er een lekkere verrassing klaar!
Prijs: jongeren € 1,10; volwassenen € 1,90; met VTK jongeren € 0,20, volwassenen € 0,40